Suport si intrebari frecvente

Cum functioneaza si cum imi fac un website? In ce sa fie realizat si cum il fac accesibil pe domeniul meu?

Un website este simplu spus o colectie de fisiere text, imagini si alte obiecte intercorelate intre ele pe care browserul le afiseaza confrom instructiunilor. Fisierele cu instructiuni au extensii specifice cum ar fi .htm, .html, .php etc, sunt scrise in limbaje special gandite pentru web, si sunt interpretate fie de browser, fie de server. Cel mai simplu pentru realizarea chiar si a unei pagini temporare cu "Website temporar in lucru!" si o poza (altfel va apare pagina de test a serverului web) este sa apelati la aplicatii gen Libre Office, sau BlueGriffon unde lucrati intuitiv, intr-un mod de editare document, iar la export alegeti evident .html sau alta extensie pentru web.

In locatia unde ati salvat website-ul, veti gasi o colectie de fisiere si imagini care trebuiesc urcate pe server (prin FTP sau ni le trimiteti pur si simplu prin e-mail, arhivate) in directorul public_html pentru a fi accesate prin serverul nostru web, Apache, de catre vizitatorii pe www ai domeniului dvs.

Varianta doi este sa folositi File Manager-ul din panoul nostru de control care este de asemenea si un editor WYSIWYG. In momentul in care creati un fisier nou si ii dati extensia ca .html acesta deja cupleaza in modul de editare intuitiva, cu formatari si tot ce mai aveti nevoie, insa in spate genereaza codul aferent. De aceasta data insa fisierul va fi creat direct pe server si la fel trebuie sa aveti grija ca acesta sa fie salvat in directorul publi_html.

Cele de mai sus sunt insa valabile doar pentru pagini simple ca in exemplul dat, pentru o "Pagina in lucru". Din pacate dezvoltarea unui website mai complex presupune un melanj de skill-uri care pe langa partea de minima programare in limbaje orientate web, trebuie sa includa cunoasterea instrumentelor de automatizare a lucrului, cunostinte de design grafic, cate ceva despre server-e si protocoale etc. Iar pentru website-uri cu adevarat complexe ca functionalitate si arhitectura oferim suport php si MySQL. Deci poate fi greu pentru un neinitiat sa porneasca cu inceputul daca proiectul este unul stufos. Noi putem evident sa realizam site-urile insa daca doriti neaparat sa va ocupati personal mai exista o varianta (cu mentiunea ca pot fi tot atat de complexe pe cat de simple par): CMS-urile si Blog-urile!

SAL SOL

Eficienti si prompti

Eficienti si prompti

In timpul cel mai scurt posibil iti setam domeniul pentru gazduire, cream website-ul sau chiar un VM nou. Pentru ca suntem la dispozitia ta, avem experienta, suntem automatizati si ne place ceea ce facem.
Gratuitati si bonusuri

Gratuitati si bonus-uri

Daca te muti la noi de la un alt hoster iti mutam gratuit site-ul si domeniul, iar administrarea domeniului este si ea gratuita. La fel si consultanta IT&C sau unele update-uri critice de securitate pentru website-ul tau!
Uptime peste 99,9%

Uptime pana la 99,9%

Facem totul ca sa mentinem permanent online domeniile si website-urile, indiferent de probleme. Stim cat de important este web-ul pentru voi asa ca monitorizam disponibilitatea si activitatea lor 24/24.
Nuuuu....

Apasa butonul verde!

SC Quanta SRL, Oradea

Cookie-urile ne permit să vă oferim online serviciile noastre. Pentru a vă bucura de toate facilitățile website-ului este necesar să le acceptați.