Suport si intrebari frecvente

Am tot auzit de blacklist-uri, si mi se refuza accesul/email-ul datorita lor...

Listele negre (asa numitele blacklist) si cele albe (whitelist) ii ajuta pe profesionistii IT de la inceputurile industriei. Conceptul este simplu: daca esti acolo (pe baza de IP, utilizator, email etc) fie ti se interzice accesul undeva, pentru blacklist, fie ti se va accepta intotdeauna accesul in al doilea caz. In particular ca utilizator va puteti cel mai des lovi de listele internationale care exista pentru a combate SPAM-ul, email-urile nesolicitate, care pe baza IP-ului vostru comunica server-elor ca acel IP este listat, iar server-ul de email refuza categoric conexiunea. Tendinta utilizatorilor este sa sustina "dar nu am facut nimic!", insa cu siguranta ceva s-a intamplat chiar daca nu stiti: fie IP-ul propriu sau intreaga retea, fie cel al server-ului de email prin care trimiteti a fost listat pentru SPAM masiv. Deci nu vorbim aici de 3 email-uri, ci de o cantitate semnificativa trimisa catre alte conturi, catre alte server-e de email.

Cauzele sunt diverse:
- trimiteti cu buna stiinta (poti sa te opresti te rog?);
- aveti un simplu malware local care trimite fara sa stiti, sau masina face parte dintr-un bot-net;
- a fost blocata intreaga retea pe care va aflati si intrati in blacklist cu marea masa a celor de pe ea;
- sau server-ul prin care trimiteti...
...are una dintre probleme de mai sus.

Si niciodata nu veti putea iesi din acele liste (uneori este vorba chiar de hoster, deci si de noi) daca nu se rezolva problema. Eventual doar temporar din cele care ofera suport pentru self removal pentru ca toti operatorii mari si respectabili de blacklist-uri ofera aceasta posibilitate. Insa veti intra instant la loc pana cand identificati si opriti sursa SPAM-ului, deci mai bine incepeti cu asta. Va informam de pe acum ca va fi un proces energofag si care va dura o vreme indelungata intrucat nimic aici nu se afla sub controlul personal. Poti doar sa faci ce trebuie si sa astepti.

Atentie, avem o politica foarte stricta fata de trimiterea de SPAM prin server-ele noastre: orice cont care abuzeaza de servicii si trimite o cantitate mare de emailuri nesolicitate, sau generate automat, etc. va fi blocat si mai apoi sters irevocabil daca nu se iau masuri categorice.

O a doua modalitate in care folosim blacklisting-ul este la modul general, pe baza recunoasterii internationale a IP-urilor "rele". In acest caz pachetele nici macar nu ating server-ele si totul se opreste in firewall-uri. Suntem abonati la peste 20 de liste axate pe diferite tipologii: malware si virus/spyware, harvesteri, forum si comment SPAM, email SPAM masiv, centre de control si botnet-uri, retele bogus, web exploit-uri, brute force si dictionary si chiar geoIP. Daca ai ajuns acolo cu sau fara stiinta ta - este foarte grav, de-a dreptul ilegal si sincer nu vom face nimic pentru acele IP-uri.

SAL SOL

Eficienti si prompti

Eficienti si prompti

In timpul cel mai scurt posibil iti setam domeniul pentru gazduire, cream website-ul sau chiar un VM nou. Pentru ca suntem la dispozitia ta, avem experienta, suntem automatizati si ne place ceea ce facem.
Gratuitati si bonusuri

Gratuitati si bonus-uri

Daca te muti la noi de la un alt hoster iti mutam gratuit site-ul si domeniul, iar administrarea domeniului este si ea gratuita. La fel si consultanta IT&C sau unele update-uri critice de securitate pentru website-ul tau!
Uptime peste 99,9%

Uptime pana la 99,9%

Facem totul ca sa mentinem permanent online domeniile si website-urile, indiferent de probleme. Stim cat de important este web-ul pentru voi asa ca monitorizam disponibilitatea si activitatea lor 24/24.
Nuuuu....

Apasa butonul verde!

SC Quanta SRL, Oradea

Cookie-urile ne permit să vă oferim online serviciile noastre. Pentru a vă bucura de toate facilitățile website-ului este necesar să le acceptați.